Chokladkaka med glasyr

En underbar chokladkaka med glasyr som en av våra vänner tipsat om, stort tack för en mumsig kaka Sandra! (Instagram)

Chokladkaka:
50 g smält smör
0,5 dl kaffe
2 ägg
1 dl kokossocker
3 dl glutenfritt mjöl
3 rågade msk kakao
1 tsk bakpulver
vaniljpulver efter tycke och smak

Smörj och bröa en form, använda gärna kokos.
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i ägg- och sockersmeten. Blanda runt, tillsätt sedan smör och kaffe och blanda lite till.
Häll chokladsmeten i formen.
Skjuts in i mitten av ugnen, 175 grader cirka 20 minuter, beroende på ugnens humör. Den får gärna vara lite kladdig.
När kakan är färdig att komma ut ur ugnen, låt den svalna.

Chokladglasyr:
0,5 dl kokosolja
0,5 dl kakao
1 msk agavesirap

Blanda allt i matberedare till en fin slät glasyr.
Bred på den avsvalnade kakan.
Dekorera gärna med kokos.

Mumsa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *