Mörk choklad med ingefära

59.00kr

50 gram
64% Kakao
Mörk choklad med ingerfära (5%)
Bör förvaras torrt och svalt

Slut i lager

Artikelnr: BES136 Kategorier: , Taggar: , , ,

Beskrivning

Det guldiga bladtunna omslagspappret förtrollar oss redan innan vi hinner in till chokladen och för ett ögonblick färdas vi bakåt i tiden några decennier. Men därinne väntar tio lagom stora bitar på oss. Tio lagom stora bitar av vår Ginger som bär på hemligheter som ingefära med dess syrlighet och sötma. Hemligheter som fylliga Trinitariobönor. Hemligheter som kommer fram när vi långsamt låter chokladen smälta på tungan.

Möt en härlig mörk choklad med Trinitario Madagaskarkakao som varsamt blandats med ingefära. Vid första biten möts vi av en blommig smak av färsk ingefära som blandats med mjuka fruktiga kakaotoner. Chokladen har en tydlig syrlighet och en lång god eftersmak av de små kanderade ingefärsbitarna.

Vi har provat Beschle Ginger med både den lätta och friska skotska 12 åriga whiskyn anCnoc och den japanska smakrika Yamazaki – även den 12 år. Chokladen lockade fram magiska smaker från whiskyn och whiskyn bjöd igen genom att ta fram vanilj och karamelltoner som vi inte trodde existerade i den krämiga chokladen.